Conferințe la Târgu - Neamț: Cine nu-și apără copii pune în pericol viitorul României

Arhiepiscopia Iașilor Februarie 22, 2019

În anul 2016, Guvernul României ratifica Tratatul de la Istanbul, ale cărui hotărâri veneau să protejeze femeia împotriva violenţei, de orice fel ar fi aceasta. Pe lângă aceste hotărâri, membrii semnatari ai Tratatului de la Istanbul au „strecurat” şi câteva noţiuni care atentează la integritatea familiei şi care sunt direcţionaţi către sistemul de educaţie, implicit către copiii noştri: ideologia de gen, egalitatea de gen, combaterea rolurilor stereotipe de gen. Conform unei Hotărâri de Guvern din anul 2018, aceste noţiuni trebuie să fie introduse în educaţia copiilor, prin manualele şcolare.

Pentru a fi informaţi, pentru a şti cum să luăm poziţie şi să ne apărăm copiii într-un cadru legal, Protopopiatul Târgu Neamţ a invitat-o să răspundă la aceste întrebări pe doamna avocat Ana Corina Săcrieru, membru fondator al Platformei Civice apolitice „ÎMPREUNĂ” şi membru al Baroului Vrancea şi Bucureşti, în cadrul a două evenimente găzduite de Casa Culturii „Ion Creangă”, respectiv de Protopopiatul Târgu Neamţ. Platforma Civică apolitică „ÎMPREUNĂ” este o alianţă a peste 490 de ONG-uri din ţară, având peste 40.000 de susţinători şi este implicată activ în apărarea copiilor şi părinţilor împotriva asalturilor ideologice.

„Aspecte noi în activitatea didactică”

Cel dintâi eveniment, „Aspecte noi în activitatea didactică”, organizat luni, 18 februarie, la Casa Culturii, s-a adresat preponderent cadrelor didactice, profesori şi învăţători, precum şi altor categorii socio-profesionale din Târgu Neamţ şi împrejurimi. La această întâlnire, doamna Săcrieru a prezentat modul în care termenii privind ideologia de gen au fost introduşi în manualele şcolare de şcoală primară şi gimnaziu, a explicat aceşti termeni şi de ce sunt periculoşi pentru educarea copiilor. De asemenea, a atenţionat auditoriul despre riscurile acestor termeni în formarea psihopedagogică şi afectivă a copiilor, care, în unele cazuri, au avut nevoie de consiliere psihologică. Cei peste 100 de participanţi la eveniment au luat la cunoştinţă că se pot apăra, în virtutea articolului 29, alineatul 6 din Constituţia României şi a legilor din Codul Civil cu privire la responsabilităţile părinţilor faţă de copii, opunându-se, ca şi comunitate, introducerii în manualele şcolare şi în programa şcolară a termenilor cu privire la ideologia de gen şi a altor astfel de atacuri. „Trebuie să fim puternici în faţa provocărilor care ne sunt puse înainte, dar nu putem fi puternici decât împreună. De aceea, vă rog să îndemnaţi pe cât mai mulţi să devină susţinători, împreună cu dumneavoastră, ai Platformei Civice «ÎMPREUNĂ», prin adeziuni şi liste de semnături, pentru ca împreună să luptăm de partea binelui, pentru copiii noştri şi pentru viitorul nostru”, a concluzionat doamna avocat.

„Noţiuni noi, în vigoare, cu privire la familie şi educaţie”

Evenimentul a continuat marţi, 19 februarie, la Protopopiatul Târgu Neamţ, în cadrul şedinţei lunare a preoţilor, cu o conferinţă cu tema „Noţiuni noi, în vigoare, cu privire la familie şi educaţie”. S-au subliniat şi de această dată pericolele care pândesc educarea copiilor în duh creştin şi românesc, precum şi modul în care putem lua poziţie, ca români şi creştini, în limitele legale, pentru a apăra, deopotrivă, copiSii şi viitorul ţării.

În încheiere, doamna Săcrieru a subliniat că „trebuie să conştientizăm aceste realităţi, pentru a dovedi că ne pasă de copiii României şi de viitorul ei şi pentru ca ei să înveţe despre firescul de a fi al femeii şi al bărbatului - o mamă şi un tată ca temei al vieţii”. (Misionar protopopesc, Pr. Gheorghe-Marian Filip, Protopopiatul Târgu Neamț)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri